Излезе брой 8 на списание "Текстил и облекло"

Списание "Текстил и облекло"
06.12.2017 / 15:42

В новия брой може да се информирате за:

Статия: Класификация на методите за подобряване на износоустойчивостта и загряването на шевната игла

Автор:Благойка Пълева-Кадийска

Систематизирани са методите за намаляване на загряването и повишаване на износоустойчивостта на шевната игла. Показани са прилаганите от фирмите производители подходи за повърхностна обработка и използваните покрития, с цел намаляване на триенето между иглата и съединяваните материали. Изброени са някои от характеристиките им, имащи значение за правилния избор на игла. Разгледани са нови, все още невъведени в производството на шевни игли технологии, които подобряват параметрите на процеса шиене.

 

Статия: Моден дизайн на дамско облекло с триизмерни декоративно-конструктивни елементи

Автори: Петя Динева, Жулиета Илиева, Златина Казлачева

Използването на 3D елементи е начин за създаване на елегантни, интересни и успешни модели на облекло. 3D елементи - плочки, оръжия, фланелки, сбирки, бастуни и драперии могат да бъдат приложени в модния дизайн като типични декоративни елементи или могат да се използват както в декоративна, така и в конструктивна роля. Хартията акцентира върху модния дизайн на дамските рокли с 3D елементи в декоративната и конструктивна роля.

 

Статия: Модни тенденции и движение на модните тенденции

Автори: Николай Божилов

Тенденция, която наричаме прилики в информационните източници, характарезираща се с повишаване на осведомеността за нова модна визия и по-бързо търсене от страна на потребителите.

 

Статия: Облеклото като знаков код за социален статус

Автори: Рафаела Рафаелова

"Най-широката интерпретация на термина "мода" е стилът и начина на обличане, образувани под влияние на икономически и социални условия, технологично развитие, както и резултат от култура, морал и вкус на хората".

 
 

Copyright © 2008-2024 Списание "Текстил и Облекло" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Сливен Нет | ISSN 1310-912X (Print) | ISSN 2603-302X (Online) | Програмиране и SEO от Христо Друмев