Излезе брой 5 на списание "Текстил и облекло"

Списание "Текстил и облекло"
22.08.2017 / 16:21

В новият 5-ти брой на списание "Текстил и облекло" може да прочетете:

 

Статия: Функционални зависимости при оразмеряване на някои основни конструкции облекла

Автори: Христо Петров

Емпиричните връзки между измерените характеристики, характеризиращи отделните части на тялото, определят местоположението на мрежовите линии в повечето от използваните методи за конструиране и дизайн на облекло. Тези зависимости се получават въз основа на математически анализ и се доказват от линейните връзки между водещи и подчинени измерения. Въпреки това в различните системи за изграждане се използват различни зависимости за определяне на положението на мрежовите линии. За изучаване на тези и други зависимости се разглеждат няколко основни конструкции, които отговарят на целите на изследването.

 

Статия: Технологични предимства на мастилено-струйния печат в текстилното производство

Автори: Гаетано Римини, Ивелин Рахнев

Процес на статията е въвеждането на нов процес на текстилното печатане чрез пръскане на боята върху плат и създаване на нова производствена програма за текстил на Е.Миролио ЕАД - Сливен. По същество се счита, че иновацията е прилагането на съвременна и гъвкава технология за висококачествено изобразяване на сложни, цветни и големи парчета текстилни тъкани чрез пръскане на боята с IJTPT. Мастило - Технология за струйно печатане за текстилни микроскопични капчици директно нанасяне на мастилото за боядисване при липса на контакт между принтера и повърхността на основата - текстилна тъкан. Технологията позволява безконтактно отпечатване , което го прави приложим за всякакви подложки в широк спектър от общи промишлени цели. Простата конструкция и цифровия трансфер на информация заедно с механизма за сканиране на печатащата глава. Текстилните печатарски мастила са разработени в съответствие с най-високите международни стандарти за опазване на околната среда и човешкото здраве. Багрилата са подходящи за полиестерни и ацетатни влакна, докато реактивните багрила са подходящи за широка гама от субстрати, включително памук, коприна и вълна.

 

Статия: Изследване на актуалните техники за пране и първична обработка на местни вълни

Автори: Антон Митев, Данаил Йорданов, Ивелин Рахнев

Целта на тази статия е: извличане, сортиране, измиване и първоначална обработка на влакнести суровини. Целта на работата е да се установи дали са променени настоящите методи за първична обработка на местната вълна.

 
 

Copyright © 2008-2024 Списание "Текстил и Облекло" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Сливен Нет | ISSN 1310-912X (Print) | ISSN 2603-302X (Online) | Програмиране и SEO от Христо Друмев